برچسب rfid

برچسب RFID برای ردیابی سلامت انسان

سنسور بی سیم جدید برای ردیابی سلامت شما به پوست شما می چسبد
مهندس  های دانشگاه استنفورد روشی را برای تشخیص سیگنال های فیزیولوژیکی ناشی از پوست با سنسورهایی مانند چسب زخم بهمراه یک خواننده پرتوهای بی سیم به گیرنده ای که بر روی لباس می چسبد، ساخته اند.
محققان برای نشان دادن این فناوری پوشیدنی، حسگرها را به مچ دست و پوست شکم یک داوطلب وصل کردند تا از طریق ضربان قلب و تنفس شخص با بررسی میزان کشش و تعداد منقبض شدن پوست بعلت تنفس و ضربان قلب، بتوانید علائم مورد نیاز را از بدن دریافت کنند. به همین ترتیب، برچسب های روی آرنج و زانوهای فرد، میزان شل و سفت شدن پوست های این نواحی در هر دقیقه را کنترل و حرکات را ردیابی می کنند.
ژنان بائو، استاد مهندسی شیمی، فکر می کند که این فناوری پوشیدنی که آنها آن را BodyNet نامیدن، ابتدا در زمینه پزشکی جهت نظارت بیمارانی که مبتلا به اختلالات خواب و یا شرایط قلبی خاصی دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
آزمایشگاه وی در حال بررسی برچسب هایی برای حس کردن عرق و سایر ترشحات برای ردیابی متغییرهایی مانند دمای بدن و استرس هستند. هدف نهایی او ایجاد مجموعه از سنسورهای بدون سیم است که به پوست بدن می چسبد و در رابطه با لباس های هوشمند کار می کنند تا بتوانند انواع دقیق تری از شاخص های سلامتی را نسبت به گوشی ها یا دستبندهای هوشمند گردآوری و ردیابی نمایند.
او معتقد است، یک روز امکان تهیه یک مجموعه سنسور قابل استفاده روی پوست برای کل بدن جهت جمع آوری داده های فیزیولوژیکی بدون دخالت در رفتار طبیعی فرد امکان پذیر خواهد بود.

برچسب rfid، تگ rfid

برچسب BodyNet مشابه با کارت شناسایی(RFID Card) است. این برچسب آنتنی دارد که مقداری از انرژی وارد شده از سمت گیرنده متصل روی لباس را گرفته و انرژی سنسورهای خود را تامین می کند. سپس اطلاعاتی که از پوست خوانده شده را می گیرد و پرتوهای آن را به نزدیک ترین گیرنده ارسال می کند.
اما برای اینکه برچسب بیسیم کار کند، محققان مجبور بودند تا آنتی را طوری طراحی کنند که مانند پوست بدن بتواند کشیده و خم شود. آنها این کار را برروی برچسب لاستیکی بوسیله جوهر فلزی با پرینتر صفحه ای انجام دادند. با این حال، هرزمان که آنتن خم و یا کشیده می شود این آنتن سیگنال های ضعیف و ناپایداری را بجای سیگنال خوب تولید می کند.
برای حل این مشکل، محققان دانشگاه استندفورد نوع جدیدی از سیستم RFID طراحی کردند که می تواند با وجود نوسانات مداوم، سیگنال های قوی و دقیقی را به گیرنده ارسال کند. گیرنده این سیگنال که قدرت خود را از طریق باتری بدست می آرود با استفاده از بلوتوث در فواصل معین، داده را از برچسب به گوشی موبایل، کامپیوتر و یا سایر دستگاه های ذخیره سازی دائمی انتقال می دهد.
نسخه های اولیه این برچسب ها به حسگرهای حرکت های بسیار ریز برای شناسایی تنفس و نبض متکی بودند. این محققان اکنون در حال مطالعه روی حسگرهایی هستند که بتوانند عرق، دما و حسگرهای دیگر را در سیتم های آنتن خود ادغام کنند.

منبع: everythingrf.com

منو اصلی